top of page

Blog

Featured Posts

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Επιστημονική Επιτροπή του Συμποσίου μας

 

12ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συμπόσιο ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με τίτλο «Ο Ρόλος της Δια Βίου Μάθησης και της Διάδοσης της Νοηματικής Γλώσσας στην Ποιότητα Ζωής και την Ενταξιακή Κουλτούρα»

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024  | 09:00 -15:00

Μυστράς, Σπάρτη || +2314 042 342 || research@esai.gr  
peer reviewing
scientific committee


 

DHIAfest 2024

 … καθώς ο Μίτος της Αριάδνης (κόρης του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα και της Πασιφάης) ξετυλίγεται, ξεκινώντας από τα Χανιά, στην καλλιτεχνική έναρξη του φεστιβάλ μας,… το νήμα του κουβαριού κάνει μια μεγάλη στάση στην πόλη της Σπάρτης. Αραχνούφαντο ήταν τόσα χρόνια και τώρα πήρε καθαρή υπόσταση. ...ξεκίνησε την πορεία του από την Κρήτη. Φέτος ο Μίτος της Αριάδνης καταλήγει στην Αρχαία Σπάρτη! Σε πιο ανάκτορο ή μνημείο… θα δοθεί στο φετινό μας συναπάντημα…. η λύση του φετινού μυστηρίου;

καλλιτεχνική λήξη του φεστιβάλ,
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, Σπάρτη 
προ-υπαντίζοντας το Διεπιστημονικό μας Συνέδριο.

 


DHIAsymp 2024 || ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ διοργανώνει το 12ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συμπόσιο «Ο Ρόλος της Δια Βίου Μάθησης και της Διάδοσης της Νοηματικής Γλώσσας στην Ποιότητα Ζωής και Ενταξιακής Κουλτούρας». Το φεστιβάλ Θα υλοποιηθεί μεταξύ (20.09 έως 30.09.2024 σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ναύπλιο, Πρέβεζα, Λιτόχωρο –Όλυμπος, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Μαρώνεια–Σάπες, Χίο και Κέρκυρα) με τοπικούς υποστηρικτές μέχρι το 2023 τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές: Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης / Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Πελοπονήσου, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Χανίων, Δήμος Θάσου, Δήμος Δίου Ολύμπου, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πρεβέζης, Δήμος Ναυπλιέων, Δήμος Χίου, Δήμος Κερκυραίων, Δήμος Ελευσίνας, συνδιοργανωτές ή συμπράττοντες φορείς τις οικείες Εφορείες Αρχαιοτήτων κατά περίπτωση και ενδιαφέρον και φέτος, και η ΣΠΑΡΤΗ και συντονιστές  τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Μακεδονίας Θράκης ΕΕΡ, το Σωματείο ΑμΕΑ Χανίων, τη Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας και το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών. Οι δράσεις έχουν και ευρωπαϊκό χαρακτήρα (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, #BeActive, Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, Δράσεις του Ιδρύματος Anna Lindh, Διεθνής Ημέρα Νοηματικής Γλώσσας, Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτισμού). Φετινός Συνδιοργανωτής του Συμποσίου είναι η ΜΚΟ ΤΑΜΚΕΕΝ από την Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Η διακρατική αυτή συνεργασία προκύπτει στο πλαίσιο επιχορηγούμενων διεθνικών δράσεων του Ιδρύματος ANNA LINDH.  Στη λήξη του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί ειδικό θεματικό αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μαλαχά, πρωταθλητή παρα-τριάθλου, ως επίλογος των Δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

 Researc


Οι δράσεις του Φεστιβάλ τελούν κάθε χρόνο υπό την αιγίδα α) της Γενικής Γραμματείας Απόδοημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας (Υπουργείο Εξωτερικών), β) του Υπουργείου Τουρισμού, γ) της Γενικής Γραμμτείας Αθλητισμού (Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού), δ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ε) του Υπουργείου Τουρισμού, και προσφάτως του Υπουργείου Υγείας.

  

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, με ειδικότητα στην ιατρική, την ψυχολογία, άλλες ειδικότητες του παραϊατρικού κλάδου (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, νοσηλευτική ή άλλο παρόμοιο), την ειδική αγωγή κι εκπαίδευση, ή την κοινωνιολογία προσκαλούνται για να συμμετέχουν στην Επιστημονική Επιτροπή με μέριμνα και καθήκον την αξιολόγηση των υποβληθέντων εργασιών.

 

Τόπος

Το συνέδριο είναι υβριδικό (δηλ., με δυνατότητα εξ αποστάσεως και δια ζώσης συμμετοχής) και θα πραγματοποιηθεί εντός της πόλης της Σπάρτης. Ο χώρος διεξαγωγής του Συμποσίου θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Μαΐου. 

 

Προνόμια Επιστημονικής Επιτροπής

Τα μέλη της Επιτροπής αυτής λαμβάνουν σχετική βεβαίωση και ψηφιακό πιστοποιητικό, ευρωπαϊκής ισχύος. Επίσης, κατοχωρώνουν το δικαίωμα σταθερής συνεργασίας με δυνατότητα συμμετοχής στις συνδιαμορφωτικές συναθροίσεις της οργανωτικής επιτροπής περί των μεταγενέστερων συμποσίων.


Δύναται, επίσης, κατόπιν σχετικής προσυνεννόησης και αναλόγως διαθεσιμότητας, η κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής στη Σπάρτη, 28-29 Σεπτεμβρίου 2024. Για τη μετακινηση θα υπαρχουν διευκολυνσεις αναλογως των χορηγιων που θα εξασφαλισουμε. Ο χώρος διεξαγωγής του Συμποσίου θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Μαΐου. 

 

Comments


Recent Posts

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Basic
  • Twitter Basic
  • Google+ Basic
bottom of page