top of page

Blog

Featured Posts

Τα δρώμενα που τίμησαν οι εκλεκτοί καλεσμένοι της Ελευσίνας

Από τα προτεινόμενα καλλιτεχνικά δρώμενα που προτάθηκαν από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης γα να παρακολουθήσουν μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ και νικητήριες ομάδες ήταν η έκθεση του Αρκόπολις και τα αξιοθαύμαστα παραδοτέα του συγκεκριμένου πρότζεκτ.


Συγκεκριμένα μετά τις απονομές η ομάδα πορεύθηκε προς το παλό κτίριο της Νομαρχίας και απόλαυσε τις παρακάτω δράσεις:


Έκθεση finger skate από τον Σάκοβ

19:00

«Ευλογία του Arkopolis» - Αρχιερείς της έμπνευσης, Μιχαήλ Μαρμαρινός,

Εκπρόσωποι της πόλης του Γκενκ, Cultterra

Δεξίωση


19:30

Προβολή Greek Animal Rescue 2 ταινιών μικρού μήκους του Μενέλαου

Καραμαγγιώλη

Συζήτηση σχετικά με τα αδέσποτα


Οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές.


Βιντεοστιγμιότυπα διατίθενται στην κοινότητα facebook @dhiafest


Στην έκθεση με διάφορες κατασκευές για skating μικροί και μεγάλοι εξερευνούσαν και ψιλάφιζαν τις μινιατούρες από τα προτεινόμενα σχέδια για πίστα ποδηλάτων, σκέιτινγκ και για πατίνια. Παράλληλα, εξερευνήθηκε η ιδιαίτερη ξύλινη κατασκευή που φιλοδοξεί ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που ήταν μάλιστα παρών και χαιρέτισε την εκδήλωση, μαζί με την τοπική κοινότητα νέων, να γίνει το σπίτι της νεολαίας που θα φιλοξενεί τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους καθώς και τις συναθροίσεις τους. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές οι δηλώσεις των νέων που αποτύπωσαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στη φάση προετοιμασίας και διεργασιών για το στήσιμο αυτής της νεανικής εστίας. Οι ξένοι που είχαν αναλάβει την επιμέλεια και κατασκευή αυτού του ξύλινου οικοδομήματος είχαν ντυθεί ως μέλη της Ελευσίνιας Μυστήριας Πλεύσης και συνοδοιπορούσαν μαζί με τους παρευρισκόμενους χαριτολογώντας αλλά και μιλώντας για το επίτευγμα.


Κατόπιν έγινε προβολή μίας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ταινίας με σημαντικά αποτυπώματα σχετικά με τη σύγχρονη Δυτική Αττική και την περιοχή του Ασπρόπυργου, εστία μόλυνσης και σκουπιδοτέφρας. Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι εστίες μόλυνσης όπως καταγράφονται στις ζωές σκύλων που κατά παράδοση και συνήθεια καταφεύγουν σε αυτόν τον τόπο είτε επίτηδες με διαμεσολάβηση ανθρώπινου παράγοντα είτε κατά σύμπτωση.


Γενικά, ο προβληματισμός όλων ήταν πρόδηλος και ο διχασμός περί του "από που ν΄ αρχίσεις να καθαρίζεις;" αναπόφευκτος....


Ευελπιστώντας παράλληλα σε πιο αειφόρα περιβάλλοντα, ευχόμαστε του χρόνου, ένα από τα κέντρα δράσεων και πρωταγωνιστές των καλλιτεχνικών και αθλητικών δρωμένων στην Ελευσίνα να είναι η συγκεκριμένη νεανική εστία του Δήμου, γέννημα του έργου της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2023 ...Comments


Recent Posts

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Basic
  • Twitter Basic
  • Google+ Basic
bottom of page